OFFICIEEL: Ambitieus Deinze haalt Nederlandse spits met dubbele cijfers in huis

OFFICIEEL: Ambitieus Deinze haalt Nederlandse spits met dubbele cijfers in huis

02-05-2023 11:10
13

SK Deinze heeft niet de allergrootste traditie in het Belgische voetbal, maar de Oost-Vlaamse club is wel razend ambitieus. Volgend seizoen wil het graag meedraaien in de bovenste regionen van de Challenger Pro League. Sven Braken moet helpen om die doelstelling waar te maken.

Braken is een Nederlandse aanvaller die vanaf komende zomer de kleuren van Deinze verdedigt, zo blijkt uit een officieel bericht op de website van de club. De 29-jarige spits ondertekende een verbintenis voor twee jaar mét optie op een bijkomend seizoen. Zijn opdracht is eenvoudig: zoveel mogelijk doelpunten maken. Deze jaargang scoorde Braken elf keer voor VVV Venlo. Daar voegde hij ook nog eens vijf assists aan toe.

Bij Deinze zijn ze alvast in de wolken met hun kersverse aanwinst. "Het is geweldig om een ervaren speler als Sven te verwelkomen in de club. Dankzij zijn kwaliteiten past hij perfect binnen het profiel waar we naar zochten. Hij is een leider die vanaf dag één zal kunnen presteren in het team", laat sportief directeur Adrian Esparagga weten.

Deinze kon zich dit seizoen net niet plaatsen voor de top-zes van de Challenger Pro League. Daardoor moest het aantreden in de Degradatie Play-Off, al had het daar eigenlijk nooit iets te vrezen. In die nacompetitie behaalde Deinze tot op heden 13 op 24, waardoor het tweede staat achter Lommel SK.