RSC Anderlecht moet Verbruggen komende zomer al verkopen

"RSC Anderlecht moet Verbruggen komende zomer al verkopen"

08-03-2023 21:31 Laatste update: 21:33
11

RSC Anderlecht kende de afgelopen jaren een serieus spelersverloop en moest flink wat jonge talenten al vroeg zien vertrekken. Onder andere Julien Duranville, Albert Sambi Lokonga, Jérémy Doku en Sergio Gomez kozen al snel voor een nieuwe stap. Datzelfde staat nu ook te gebeuren met Bart Verbruggen.

De Nederlandse doelman nam afgelopen winter het stokje over van Hendrik Van Crombrugge en wist al snel te imponeren in doel. Verbruggen is bij paars-wit één van de uitblinkers, maar volgens journalist Jan Hauspie zal men ook al snel afscheid moeten nemen van de doelman.

"Er is maar één reden waarom Anderlecht Verbruggen in doel heeft gezet, wat niemand had zien aankomen. Ze moeten hem komende zomer immers verkopen", geeft hij aan in Café Constant. "Financieel gaat het nog steeds niet goed met de club – wat ze ook mogen beweren - en Verbruggen is de volgende die geld moet opleveren", legt Hauspie uit.

Financiële problemen
Om die reden kreeg Verbruggen dan ook de voorkeur op Van Crombrugge volgens de journalist. "Het is logisch dat ze moeten verkopen, want ze dreigen naast Europees voetbal te grijpen. Dit kan je Vandenhaute niet verwijten, want de financiële problemen zijn een oorzaak van de eerste twee jaren dat Coucke het beleid bepaalde", aldus Hauspie.

Verbruggen werd afgelopen zomer en winter nog gelinkt aan Burnley en heeft zich inmiddels ook in de kijker gespeeld van Ronald Koeman. Zo werd de Nederlander al opgenomen in de voorselectie van Oranje.