Alderweireld over transfer van Blind naar Antwerp: “Hij is hier zeker welkom”

Alderweireld over transfer van Blind naar Antwerp: “Hij is hier zeker welkom”

15-12-2022 18:25 Laatste update: 18:27
6

Toby Alderweireld is terug bij Antwerp. De centrale verdediger gaf donderdag een persconferentie. Eén van de onderwerpen: De mogelijke transfer van Daley Blind naar de Bosuil. 

De toekomst van de international van Oranje vulde deze week volop het nieuws. De polyvalente speler van Ajax zou vanwege zijn diensten voor de club kosteloos andere oorden mogen opzoeken. Dat schreef Voetbal International eerder deze week. Na het WK stapelden de geruchten zich op en Antwerp werd nadrukkelijk genoemd. Alderweireld ziet een speler als Blind wel zitten bij Antwerp. Zo gaf hij aan in de persbabbel van donderdag. 

Alderweireld en Blind kennen elkaar natuurlijk goed van hun gezamenlijke passage bij de club uit Amsterdam. "Daley is een fantastische speler", gaf Alderweireld aan op de persconferentie. Hij ziet een speler van het kaliber Blind erg graag naar de Bosuil komen. "Als Antwerp hem kan halen, is hij zeker welkom. Maar ik weet niet hoe de zaken ervoor staan, ik heb hem dus ook nog niks gestuurd", getuigt de centrale verdediger.

De komst van Blind zou de Nederlandse enclave bij Antwerp nog meer uitbreiden. Eerder stelde Antwerp al technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel aan. Maar ook spelers als Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs hoorden de lokroep van de Bosuil.