Vertonghen blikt terug op Anderlecht-transfer: Ik voel me een grote egoïst

Vertonghen blikt terug op Anderlecht-transfer: "Ik voel me een grote egoïst"

04-09-2022 16:18
18

Jan Vertonghen heeft zondag op zijn 35e zijn debuut gemaakt in de Jupile Pro League. De verdediger viel in bij RSC Anderlecht en zag paars-wit met 2-2 gelijk spelen. Die terugkeer naar België was ook niet makkelijk voor Vertonghen.

De verdediger woonde de voorbije jaren in onder andere Amsterdam, Londen en Lissabon en is nu terug in België. De keuze voor een terugkeer was ook niet makkelijk. "Emotioneel is het heel erg moeilijk geweest", geeft Vertonghen aan bij Eleven Sports.

Het familiale aspect speelt namelijk een belangrijke rol in het verhaal van Vertonghen. "Mijn familie is veruit het moeilijkste aan dit verhaal. Ik voel me op dit moment een grote egoïst", gaf hij aan.

Het gezin van Vertonghen leek namelijk nog niet te denken aan een terugkeer naar ons land. Dat geeft de ervaren verdediger ook toe. "Het was niet het plan en het is heel erg moeilijk. Veel mensen beseffen dat niet. Ze denken dat je naar hier komt en dat je genoeg verdient. Emotioneel is het heel erg moeilijk geweest", besluit hij.