Overmars mikt op kleinere selectie vol kwaliteit: Ze mogen nog iets verwachten

Overmars mikt op kleinere selectie vol kwaliteit: "Ze mogen nog iets verwachten"

6 juli - 11:15
16

Marc Overmars is volop bezig aan zijn eerste transferzomer als sportief directeur bij Royal Antwerp FC. De Nederlander trad tot op heden maar zelden op de voorgrond, maar op stage in Oostenrijk gaf hij dan toch eens een interview aan het digitale huis van Stamnummer Eén.

"Ik heb het uitstekend naar mijn zin", valt Overmars met de deur in huis. De voorbije weken opereerde hij vooral vanuit de schaduw. "Ik heb de tijd genomen om goed naar de selectie te kijken, veel trainingen te zien en de jeugdspelers te bekijken. Dat is ook belangrijk voor een club als Antwerp: dat we de jeugd een kans geven. Daar willen we in de komende jaren flink mee doorpakken. De jongens die het goed doen, moeten hun kans krijgen." Momenteel zijn met Laurit Krasniqi, Zeno Van Den Bosch en Arthur Vermeeren drie jongelingen mee met de groep van trainer Mark van Bommel.

Een club kan echter geen successen bouwen door uitsluitend te teren op de jeugd. In dat licht waren de recente contractverlengingen van Bosuil-iconen Ritchie De Laet en Faris Haroun een teken aan de wand. "Dat zijn de oudjes, maar wel heel belangrijke spelers, die het DNA van Antwerp hebben", bevestigt Overmars. "Dat moet je ook koesteren. Wij moeten nu een gezamenlijk traject voor de toekomst uitstippelen. Die combinatie tussen jeugd, eigen spelers en de aankopen, daarmee hopen we een goed team te kunnen krijgen."

Kloof op Club Brugge dichten
Sinds Overmars op de Bosuil is neergestreken, lijkt Antwerp beter dan ooit in de markt te liggen. De komst van Van Bommel of een Vincent Janssen is daar een teken van. Met Toby Alderweireld zit er nog een grote naam in de wachtkamer. "Ik weet niet of het dankzij mij is, maar we proberen natuurlijk stapjes omhoog te zetten. Dat kost tijd. Het is altijd nog afwachten, hé, ze moeten het nog doen", probeert de sportief directeur de rust te bewaren.

Investeren zal hoe dan ook belangrijk blijven. "Ik denk dat we nog wel best ver achter Club Brugge aan lopen. Zij zullen deze zomer ook grote verkopen afronden", verwijst Overmars naar de nakende transfers van Charles De Ketelaere en Noa Lang. "Wij werken liever met een iets kleinere selectie en meer kwaliteit."

Overmars hint tot slot naar verdere transfers, leuk nieuws voor de supporters dus. "Ze mogen zeker nog wat verwachten. We zijn er nog niet. Maar daar moet je ook een beetje geduld mee hebben, want niet elke speler die we graag willen, komt ook graag. Ik ben er wel van overtuigd dat er straks een team staat dat strijdt en meedoet bovenin." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie