Ajax-spelers aan de mouw getrokken, Schreuder reageert: “Niet voor vertrek liggen

Ajax-spelers aan de mouw getrokken, Schreuder reageert: “Niet voor vertrek liggen"

25-06-2022 16:54

Met Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui - beiden naar Bayern München - verloor Ajax deze zomer al mooi volk. Mogelijk komen daar de komende weken nog een paar vertrekkers bij. Alfred Schreuder laat het (voorlopig) niet aan zijn hart komen.

"Het trekken aan spelers van Ajax hoort bij de club", laat de trainer die zelf net Club Brugge verliet voor Ajax optekenen door Voetbal International. Dat bepaalde spelers mogelijk gedurende de voorbereiding nog een stap maken, is volgens de keuzeheer een logisch gevolg. "Sinds Ajax bestaat is dat aan de orde. En is er de kans dat de allerbeste spelers zouden kunnen verkocht worden."

Schreuder benadrukt dat hij zich niet gaat roeren in eventuele vertrekwensen. "Ik ga niet liggen voor een vertrek van spelers, dat in ieder geval niet uitspreken, want dat ligt bij de club", reageert hij. "Daar wil ik me niet in mengen, omdat we professionals voor hebben. Dat is iets voor Gerry Hamstra, Klaas-Jan Huntelaar en de directie. Natuurlijk praten we erover, en ik weet hoe het werkt in de voetballerij, maar ik weet dat het altijd wel weer goedkomt. Dat vertrouwen heb ik."

Jurriën Timber, Antony, Lisandro Martínez en Edson Álvarez worden al een tijdje in verband gebracht met andere clubs.