'RSC Anderlecht gelinkt aan komst van FC Emmen-middenvelder Peña'

'RSC Anderlecht gelinkt aan komst van FC Emmen-middenvelder Peña'

03-08-2021 15:30 Laatste update: 15:35
6

RSC Anderlecht heeft al een bijzonder drukke transferperiode achter de rug, maar lijkt nog niet klaar. Nu worden de Brusselaars gelinkt aan de komst van FC Emmen-middenvelder Sergio Peña.

In de Zweedse pers klinkt het dat Peña de Nederlandse tweedeklasser FC Emmen kan verlaten voor Malmo FF, maar volgens de Nederlandse journalist Niels Dijkhuizen van RTV Drenthe toont ook RSC Anderlecht interesse in de middenvelder. Naar verluidt kost de middenvelder zo'n één miljoen euro.

Peña is een 25-jarige Peruaan, die momenteel uitkomt voor FC Emmen. Peña was er het voorbije seizoen een sterkhouder en was goed voor zes doelpunten en drie assists in 32 competitiewedstrijden, maar degradeerde met de club. Ondanks de degradatie kan hij zijn seizoen nu verzilveren met een transfer.

De concurrentie bij Anderlecht zal echter niet min zijn voor Peña. Met Lior Refaelov haalde paars-wit al een aanvallende middenvelder in huis en daarnaast heeft het ook nog Yari Verschaeren en Anouar Ait El Hadj rondlopen op die positie. Die laatste deed de voorbije dagen echter geheimzinnig over zijn toekomst bij de club.