Mechele: “Genk won meer duels, kampioenengeluk? Dat mag je niet zeggen”

Mechele: “Genk won meer duels, kampioenengeluk? Dat mag je niet zeggen”

28 april - 21:56
12

Brandon Mechele, de centrale verdediger van Club Brugge, was zeer te spreken over de 0-3 zege van Club Brugge op KRC Genk. Mechele vertelt dat Club Brugge het vooral in de eerste helft erg moeilijk had tegen Genk.

Mechele vergelijkt de match tussen Genk en Club Brugge met de eerdere 4-0 zege van afgelopen woensdag. “Vandaag was moeilijker, we kwamen niet in ons spel van woensdag. We hebben samen afgezien. Dat is ook een kwaliteit, we incasseren geen doelpunt en we maken op het goede moment een goal. De resultaten zijn goed”, vertelt Mechele aan Het Laatste Nieuws.

Mechele is het er mee eens dat Genk vooral in de eerste helft veel feller was dan Club Brugge. “Ja die hadden wel iets recht te zetten. Dat zag je ook, ze zaten goed in de duels. Ze wonnen meer duels dan ons. Zolang je geen goal tegenkrijgt dan is alles mogelijk”, geeft Mechele aan.

Mechele wordt tot slot gevraagd of de 0-1 voorsprong van Club Brugge voortkwam uit kampioenengeluk. “Goh, kampioenengeluk, dat mag je niet zeggen he. Het was vanuit mijn positie met veel geluk. Een voorzet die doorwaait en binnenwaait. Een beetje geluk, soms heb je dat nodig. In de gewone competitie hadden we dat niet, vandaag wel”, besluit Mechele.