Steun Rooney en Keane, maar 'einde nabij voor Ten Hag bij United'

Rooney en Keane verdedigen Ten Hag, maar 'einde nabij bij Man United'

13 mei om 15:02

De dagen van Erik ten Hag als manager van Manchester United zijn geteld, schrijven Britse media na de nederlaag in de Premier League-kraker tegen Arsenal. Clubiconen Wayne Rooney en Roy Keane nemen het echter op voor de Nederlander.

"Als manager neem je verantwoordelijkheid. Het is jouw team, jouw tactiek, jouw opstelling. Ik zou graag zien dat hij de tijd krijgt, want ik denk dat hij een goede manager is die de boel weer op de rit kan krijgen. Helaas is er veel druk in het moderne voetbal en wordt er van clubs geëist dat ze succesvol zijn. Daarom zie je dat managers snel ontslagen worden", vertelt Rooney bij Viaplay.

De topscorer aller tijden van The Mancunians adviseert de clubleiding niet mee te gaan in de waan van de dag. "Kijk naar de teams die prijzen winnen: Pep Guardiola zit al jaren bij Manchester City, Jürgen Klopp oogstte bij Liverpool, Mikel Arteta...", somt hij op. "De succesvolste managers zijn misschien de beste manager, maar ze hebben ook allemaal de tijd gekregen."

Rooney verwacht meer van de United-spelers, geeft hij aan bij Sky Sports. "De spelers moeten echt in de spiegel kijken. Als de manager zegt dat de houding van spelers niet goed is, dan is dat een grote belediging. Als mijn manager dat zegt, is er geen kans dat ik dat zou accepteren. Maar een aantal spelers lijkt gewoon het einde van het seizoen te willen halen."

Ook Keane is mild voor Ten Hag, hoewel United na de 0-1 nederlaag tegen Arsenal naar de achtste plaats zakte. "Ik kon niet geloven hoe slecht dit United-team was." De Noord-Ier vindt desondanks dat de hoofdtrainer moet aanblijven. "De club heeft echte problemen gehad, zoals de blessures in de defensie. Maar met elke nederlaag en de achtste plaats, verdwijnt het geloof. Ik hoop dat Ten Hag meer tijd krijgt en dat ze in de zomer de boel kunnen herstructureren. Ik hoop dat hij de kans krijgt om het goed te doen. Er zijn enorme problemen, Ten Hag wordt geconfronteerd met enorme uitdagingen en hij staat onder enorme druk."

Ondanks de steun van Keane en Rooney zijn Britse media niet mals. 'Het einde is nabij voor Erik ten Hag, terwijl Manchester United naar een nieuw niveau van onbekwaamheid zinkt', schrijft The Telegraph. 'Het einde lijkt nabij voor Ten Hag', oordeelt The Manchester Evening News.