Breaking news

Standard na zeven minuten met man minder tegen Anderlecht: 'Rood is rood'

Barcelona en Neymar sluiten vrede: meerdere rechtszaken van de baan

Barcelona en Neymar sluiten vrede: meerdere rechtszaken van de baan

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 14:59ma 26-07-2021 om 14:59

Laatste update: maandag 26 juli 2021 om 14:59ma 26-07-2021 om 14:59

FC Barcelona en Neymar hebben de juridische strijdbijl begraven. De Catalaanse grootmacht en de Braziliaanse ster verschilden van mening sinds zijn geruchtmakende transfer naar Paris Saint-Germain in 2017.

Beide partijen meenden daarna nog recht te hebben op een vergoeding van elkaar. Barça meldt nu dat er op 'amicale wijze' een einde is gekomen aan de rechtzaken: er is een akkoord gesloten over drie vorderingen van Neymar en een civiele procedure.

Barcelona haalde een jaar geleden nog zijn gelijk bij de rechter, nadat Neymar meende nog recht te hebben op 43,6 miljoen euro tekengeld vanwege zijn laatste contractverlenging. De 29-jarige aanvaller moest vervolgens zelf 6,7 miljoen overmaken naar Camp Nou. Barça verlange op zijn beurt 22 miljoen wegens contractbreuk. In november stonden ze weer tegenover elkaar toen de Catalanen 10,2 miljoen verlangen van Neymar, nadat de belastingdienst een fout had ontdekt. Neymar zou in 2015 te veel salaris hebben ontvangen door een foute berekening bij het inhouden van belasting.

Voorlopig komt er nu een einde aan de geschillen. Hoewel Barça en Neymar elkaar naast het veld lijnrecht tegenover elkaar stonden, werd de dribbelaar de voorbije jaren al meermaals gelinkt aan een terugkeer. Dat lijkt van de baan na zijn contractverlenging bij PSG in mei.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws