'Barça lijkt contractnieuws niet vóór eerste training Messi rond te krijgen'

'Barça lijkt contractnieuws niet vóór eerste training Messi rond te krijgen'

26-07-2021 12:15

Copa América-winnaar Lionel Messi geniet momenteel nog van zijn vakantie en wordt op maandag 2 augustus weer in Barcelona verwacht, meldt Diario SPORT. De kans is echter groot dat hij dan nog altijd formeel clubloos is.

De transfervrije status van Messi beheerst al wekenlang de headlines in de Spaanse sportmedia. De vedette heeft met zijn club al een akkoord bereikt over een nieuw contract, voor de helft van zijn vorige salaris, maar de deal kan pas officieel gemaakt worden als Barça heeft gesneden in zijn salariskosten. De club heeft al een handvol spelers laten gaan en hoopt met Antoine Griezmann, Samuel Umtiti, Miralem Pjanic, Martin Braithwaite en Neto extra geld in het laatje te krijgen.

Volgens Diario SPORT begint Messi op 2 augustus aan de voorbereiding, samen met andere Copa América-gangers als Sergio Agüero, Emerson Royal en Ronald Araújo. Of hij dan alweer op de loonlijst staat, is nog even de vraag. Barça hoopt het voor het einde van de maand voor elkaar te krijgen, maar kan nog niet doorpakken. "We hopen het zo snel mogelijk te doen, maar we kunnen niet overhaast te werk gaan", wordt een bron binnen Camp Nou geciteerd.

Barça is ondertussen aan zijn oefencampagne begonnen. Memphis Depay maakte zaterdagavond tegen Girona zijn officieuze debuut en benutte direct een penalty. Op 15 augustus staat de eerste competitiewedstrijd tegen Real Sociedad op het programma.