Al even piepen: Anderlecht en Gent ontlopen ook in laatste voorronde kleppers

Al even piepen: Anderlecht en Gent ontlopen ook in laatste voorronde kleppers

19-07-2021 22:50
5

RSC Anderlecht en KAA Gent kennen sinds maandagmiddag de eerste horde(s) uit hun Europese parcours. Met mogelijke tegenstanders uit Albanië, Roemenië, Hongarije of Letland in de derde voorronde van de Conference League, valt de tegenstand eigenlijk best mee. Maar verandert dat in de laatste voorronde? Niet bepaald, zocht VoetbalPrimeur.be uit.

Anderlecht zal het begin augustus in een dubbele confrontatie opnemen tegen de winnaar van het duel tussen KF Laçi en CS Universitatea Craiova, terwijl Gent in die fase RFS of Puskas Akademia op haar bord krijgt, áls het voordien Valerenga weet te verslaan, tenminste. Geen ronkende namen, om het zacht uit te drukken. Uiteraard heeft het (recente) verleden aangetoond dat geen enkele tegenstander in Europa onderschat hoort te worden, maar VP.be waagt het toch al eens om vooruit te blikken naar de mogelijke Play-Off-ronde in het kersverse toernooi.

Als Anderlecht en/of Gent tot in die fase doorstoten, valt er alvast goed nieuws te rapen: ook dan zullen de Belgische clubs een beschermde status verkrijgen. Die komt van pas, want in de laatste voorronde stromen wel degelijk enkele clubs van naam en faam in. Zo zijn AS Roma en Tottenham Hotspur al zekere klanten. Daar kunnen ook nog pakweg FC Basel, FC Kopenhagen, Feyenoord of Viktoria Plzen bijkomen. Niet getreurd, die teams kruisen dus sowieso niet het pad van onze Belgische vertegenwoordigers.

Wie er dan wel uit de bus kan vallen? Stuk voor stuk tegenstanders waar voorzichtigheid op haar plaats is, maar doorstoten zeker de ambitie mag zijn. Denk onder meer aan tegenstanders van het niveau Austria Wien, NK Maribor, Rosenborg BK of het beruchte BATE Borisov. Slechts één mogelijke opponent komt uit een grote Europese competitie: Union Berlin. Gezien de beperkte Europese ervaring van dat elftal mag ook die club echter geen enorme angst inboezemen. Eigenlijk is het zo klaar als een klontje: als Anderlecht of Gent de groepsfase van de Conference League niet haalt, moet het vooral naar zichzelf kijken.

Bron: Bert Kassies