Haal gereedschap maar boven: Standard krijgt toch groen licht voor stadionplan

Haal gereedschap maar boven: Standard krijgt toch groen licht voor stadionplan

30-06-2021 16:17
7

Standard Luik heeft woensdag uitstekend nieuws gekregen. De Luikenaars zagen hun stadionplannen goedgekeurd worden door het Waalse Gewest. Dat heeft Waals Minister van Economie Willy Borsus bevestigd.

Op de website van de minister valt te lezen dat er witte rook is opgestegen over het voorstel van Standard. De club uit de Vurige Stede wil zo snel mogelijk haar stadion opsmukken en uitbreiden van de huidige 28.700 plaatsen naar dik 32.000 plaatsen. Bovendien komt er een heus commercieel centrum met burelen en ontspanningsmogelijkheden, met aandacht voor voldoende invalswegen.

Sclessin zal ook een 'volwaardiger' karakter krijgen, aangezien tribune 2 verhoogd wordt en de hoeken met tribunes 3 en 4 gedicht worden. Daardoor zal het er ongetwijfeld nog meer kolken dan voordien. Er komt ook een breed wandelplein en een uitbreiding van de parkeermogelijkheden. Wanneer de werken afgerond moeten zijn, valt niet af te leiden uit de mededeling.

Standard zal zeker opgelucht ademhalen, want het dossier bleek er eentje met vallen en opstaan. Vorige zomer had de club al eens een voorstel ingediend, maar na goedkeuring van het stadsbestuur werd het afgeschoten door het Waalse Gewest. In tweede zit is het nu dus toch gelukt.