'Fin al culebrón': 'Koeman tekent nieuw contract en blijft bij Barcelona'

'Fin al culebrón': 'Koeman tekent nieuw contract en blijft bij Barcelona'

02-06-2021 18:30
1

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft de knoop doorgehakt: Ronald Koeman staat ook komend seizoen aan het roer in Camp Nou. Volgens Diario Sport en Catalunya Radio zal de Spaanse grootmacht het nieuws in de komende uren of uiterlijk vrijdag bekendmaken.

'Fin al culebrón: Koeman sigue!', schrijft Diario Sport, oftewel: 'Einde van de soap: Koeman blijft'. De toekomst van de 58-jarige trainer leek aan een zijden draadje te hangen. Laporta weigerde duidelijkheid te verschaffen en gaf zichzelf vijftien dagen om de positie van Koeman te evalueren. De bom leek te barsten, toen de preses door het Nederlandse kamp werd beschuldigd van 'liegen' over de vermeende ziekenhuisopname van Koeman. Dat bleek om een routinecontrole te gaan.

Ook Catalunya Ràdio meldt dat Koeman blijft. De ex-bondscoach van het Nederlands elftal zou een deel van zijn salaris inleveren. In plaats daarvan krijgt hij een prestatiecontract: hij krijgt bonussen als hij Barça naar prijzen leidt. Zijn nieuwe verbintenis zou wel een optie bevatten voor een extra seizoen, als hij bepaalde doelen weet te bereiken.

Koeman veroverde in zijn eerste seizoen de Copa del Rey met Blaugrana. De landstitel werd in de laatste weken van het seizoen alsnog verspeeld, na een knappe inhaalrace. In de Champions League bleek Paris Saint-Germain in de achtste finale een maatje te groot.