Bolat blinkt uit bij KAA Gent, coach Vanhaezebrouck spaart de lof niet

Bolat blinkt uit bij KAA Gent, coach Vanhaezebrouck spaart de lof niet

21-12-2020 07:30
4

Is Sinan Bolat weer helemaal terug? In de 0-1 zege van KAA Gent tegen landskampioen Club Brugge was de doelman alvast de grote uitblinker. Bolat hield Gent meermaals recht met enkele knappe reddingen. Dat zag ook coach Hein Vanhaezebrouck.

Bolat kende een moeilijk seizoensbegin en kreeg dan ook flink wat kritiek. De laatste weken komt hij echter weer aan de oppervlakte. "Sinan heeft hier bewezen dat hij een prima doelman is", reageerde Vanhaezebrouck tegenover Het Laatste Nieuws. "Eén-op-één kwam hij snel uit zijn goal en verkleinde hij de hoek. Op cruciale momenten konden we op hem rekenen."

Vanhaezebrouck zag Bolat echter ook fouten maken in de eerste maanden van het seizoen. "Maar de doelpunten die er kwamen en de vele kansen die Gent weggaf, hadden eigenlijk meer met het team te maken dan met het individu", nuanceert Vanhaezebrouck. "Oké, Sinan zal ook weleens een fout gemaakt hebben, de verdedigers ook. Maar eigenlijk waren die fasen allemaal grotendeels vermijdbaar. We geven nu minder kansen weg."

"De laatste weken heeft Sinan niet héél veel werk gehad om zich te bewijzen. Tegen Waasland-Beveren hebben we ook al de nul gehouden. Maar tegen Club Bruggeheeft hij zijn centen moeten verdienen. Dat verwachten we van hem, dat heeft hij ook gedaan. Hij heeft ons overeind gehouden. Chapeau", klonk het lovend.