Zwarte week: Champions League-ticket komt in gevaar voor de Belgen

Zwarte week: Champions League-ticket komt in gevaar voor de Belgen

05-11-2020 23:10 Laatste update: 06-11-2020 11:30
60

Europees voetbal was deze week een maat voor niets voor de Belgische clubs. Club Brugge, Standard, KAA Gent én Antwerp verloren hun wedstrijd. Dat blijft helaas niet zonder gevolgen in de landencoëfficient. 

Ajax zorgde dinsdag al voor Nederlandse punten door FC Midtjylland te kloppen in de Champions League. Donderdag verloor PSV zwaar van PAOK Saloniki met 4-1 en verloor ook AZ Alkmaar met 1-0 van Real Sociedad. Feyenoord won echter wél van CSKA Moskou, en dat maakt een verschil.

Door de zeges van Ajax en Feyenoord verdiende Nederland 0,8 punten, terwijl België helemaal niets verdiende. Nederland neemt zo de achtste plaats over in de ranking. België moet mogelijk nog naar beneden kijken, want ook Oostenrijk komt tot op minder dan een punt. Rapid Wenen en uiteraard LASK Linz pakten zeges voor dat land.

De top van de ranking ziet er momenteel dus zo uit. België moet absoluut in de top twaalf blijven, want anders wordt het rechtstreekse ticket voor de Champions League afgenomen. De coëfficient is gebaseerd op de laatste vijf jaar, maar in het geval van België valt een heel goed Europees seizoen weg. De achtervolgers zien veel zwakkere jaren wegvallen.

Bron: Kassiesa