Geen Bölöni-effect bij KAA Gent, Mbokani schenkt Antwerp de zege

22-08-2020 22:36 Laatste update: 22:42
37

KAA Gent heeft haar eerste wedstrijd onder László Bölöni verloren. Bij zijn ex-club Royal Antwerp FC ging de Roemeen met de Buffalo's met 1-0 onderuit. Dieumerci Mbokani maakte de enige treffer van de match.

Op de Bosuil moest Bölöni vlak voor de wedstrijd nog een verandering doorvoeren. De nieuwe trainer van KAA Gent kon geen beroep doen op Vadis. De middenvelder moest geblesseerd forfait geven voor het duel tegen Antwerp. Kleindienst verscheen daardoor in de basis bij de bezoekers.

Misser van het seizoen
De match was amper drie minuten bezig of Haroun tekende voor de misser van het seizoen. Na een corner schoot de bal door aan de tweede paal. Haroun kon van dichtbij de 1-0 op het bord zetten, maar miste onbegrijpelijk.

Gelukkig voor Antwerp ging de misser niet in het hoofd van Haroun zitten. Na 17 minuten werd de middenvelder bediend. Aan de zijkant van de zestien zwiepte Haroun de bal voor doel. Daar vond hij Mbokani. De Congolese topschutter van vorig seizoen kopte de verdiende 1-0 op het bord.

Na de openingsgoal kwam een antwoord van Gent er niet. Verder dan een schot van Castro-Montes kwamen de bezoekers niet. Bezus wilde wel, maar de Oekraïner kwam er niet door. Dat ging ook op voor zijn landgenoot Yaremchuk. De Buffalo's speelden ongeïnspireerd op de Bosuil. Dat veranderde ook niet in de tweede helft.

Antwerp hield de controle over de partij. Het liet Gent razen en probeerde er af en toe nog uit te komen. Gent had in de tweede helft veel balbezit, maar deed daar niets mee. De nul op negen konden de Buffalo's dan ook niet afwenden. Antwerp pakt op speeldag drie haar eerste zege van het seizoen. The Great Old telt nu vier punten.