Titel voor Courtois en Hazard bijna binnen, de mogelijke scenario's op een rij

Titel voor Courtois en Hazard bijna binnen, de mogelijke scenario's op een rij

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 12:12di 14-07-2020 om 12:12

Laatste update: dinsdag 14 juli 2020 om 19:30di 14-07-2020 om 19:30

Bij het schrijven van dit stuk heeft Real Madrid 33 landstitels. Leest u dit stuk volgende week dan is de kans groot dat de teller ondertussen op 34 staat. Real Madrid krijgt immers de komende dagen twee kansen om de titel zelf binnen te halen. Moest dat niet lukken, mag het ook bij een misstap van Barcelona vieren.

Echt spannend is LaLiga niet meer. Dat heeft alles te maken met de vastigheid van Real Madrid na de herstart van de competitie en het falen van Barcelona. Sinds Real Madrid op 14 juni weer aan de bak moest, liet het geen enkele steek vallen. Het won negen keer op rij. In die duels moest Thibaut Courtois zich amper drie keer omdraaien. Terwijl Barcelona drie steken liet vallen. Tegen Sevilla kwam het niet verder dan 0-0. Tegen Celta Vigo en Atletico Madrid stond dan weer 2-2 op het scorebord na 90 minuten.

Huidige stand
01. Real Madrid - 83 punten
02. Barcelona - 79 punten
03. Atlético Madrid - 66 punten

Twee kansen op donderdag
Door het perfecte parcours van Real en de draws van Barcelona is de kloof tussen de twee rivalen momenteel vier punten met nog twee speeldagen voor de boeg. Donderdag staat de volgende speeldag in LaLiga op het programma. Barcelona ontvangt thuis Osasuna. Wint Barcelona niet? Dan mogen Courtois, Eden Hazard en de rest van Real Madrid de titel vieren. Zelf kan Real Madrid de klus ook klaren. Wint het thuis van Villarreal? Dan mag de champagne gekraakt worden.

Beide duels beginnen om 21 uur en kunt u LIVE volgen bij VoetbalPrimeur.be.

Drie kansen op zondag
Wint Barcelona op speeldag 29 en komt Real Madrid niet verder dan maximaal een gelijkspel? Dan valt de beslissing op zondag. Real Madrid moet dan vanaf 21 uur de klus klaren bij Leganes. Terwijl Barcelona de verplaatsing naar Alaves wacht. Doet Real Madrid het op de slotspeeldag minstens evengoed als Barcelona, is de titel opnieuw een feit.

Barcelona kampioen?
Er is nog maar één scenario mogelijk waarin de Catalanen de titel kunnen vieren. Barcelona moet in haar komende twee duels zes op zes pakken. Real Madrid mag tegelijkertijd maar maximaal één op zes pakken.

Speelt Real Madrid twee keer gelijk? Dan eindigt het op 85 punten. Dat is het maximale aantal punten dat Barcelona kan halen. Eindigen twee ploegen met evenveel punten? Dan telt in Spanje het onderlinge resultaat. Dat is in het voordeel van Real Madrid. Barcelona – Real Madrid eindigde eerder dit seizoen op 0-0. Terwijl Real Madrid de rivaal thuis klopte met 2-0.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wanneer wordt Real Madrid dit seizoen kampioen?

(131 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws