De Bruyne heeft geen reden meer om City te verlaten: Ze zullen in de wolken zijn

De Bruyne heeft geen reden meer om City te verlaten: "Ze zullen in de wolken zijn"

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 15:22ma 13-07-2020 om 15:22

Het TAS heeft Manchester City dan toch behoed voor een Europese uitsluiting voor de komende twee seizoenen. Daarmee draaide die instantie het eerdere oordeel van de UEFA terug. Volgens oud-aanvaller Darren Bent zal dat volstaan voor City om haar sterspelers, waaronder Kevin De Bruyne, aan boord te houden.

"Ze hebben een fantastische opmars gemaakt, van het moment waarop de huidige eigenaars overnamen tot nu", opent Bent bij TalkSPORT. "Wat ze absoluut wilden vermijden is dat hun team ontmanteld werd. Ze zijn één van de beste teams in de wereld. Als die Europese verbanning aangehouden werd, hadden ze enkele van hun topspelers zien vertrekken."

"David Silva is al op weg naar de uitgang, dat heeft hij zelf aangegeven. De Bruyne had kunnen vertrekken. Sterling, ook al is hij maar 25, had waarschijnlijk geen Champions-League-voetbal willen missen. Het had hen kunnen decimeren. Nu deze beslissing bekend is gemaakt, zullen ze in de wolken zijn en kunnen ze de volgende seizoenen 'normaal' tegemoet kijken. Dat moet geweldig zijn voor de fans. Zij zullen erg tevreden zijn," beseft Bent.

Door de mogelijke uitsluiting voor de Champions League doken de voorbije maanden allerhande doemverhalen op over uitblinkers die City zouden verlaten. Als draaischijf behoorde De Bruyne zeker tot die categorie. De Rode Duivel presteerde dit seizoen weer fenomenaal en is een serieuze kanshebber op de trofee voor 'Player of the Year'.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had De Bruyne City verlaten als de verbanning behouden bleef?

(414 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws