Dortmund in één helft van 0-0 naar 1-6: 'Halverwege maar één zin gezegd'

Dortmund in één helft van 0-0 naar 1-6: 'Halverwege maar één zin gezegd'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 21:41zo 31-05-2020 om 21:41

Borussia Dortmund heeft zondagavond flink uitgehaald bij SC Paderborn. Bij rust stond het nog 0-0, maar Dortmund-trainer Lucien Favre maakte zich geen enkele zorgen tijdens de rust: BVB won uiteindelijk met 1-6.

Favre had halverwege niet veel woorden nodig om zijn spelers tot deze dadendrang te inspireren, liet hij na afloop weten aan Sky Germany. "Ik heb in de kleedkamer bijna niets gezegd, één zin eigenlijk. Wij moeten zo doorgaan."

Dortmund had even nodig om op gang te komen, maar Favre had al een vermoeden welke kant het op zou gaan. "Wij hebben voor rust goed druk gezet en de tegenstander uitgeput. Zij konden het tempo onmogelijk volhouden tot aan het einde van de wedstrijd."

Routinier Marcel Schmelzer greep een opmerkelijke hoofdrol. De 32-jarige verdediger is na blessures op het tweede plan beland, maar mocht in Paderborn tien minuten meedoen en was direct goed voor een assist én een doelpunt. "Hij is sterk teruggekomen na zijn blessures. Hij was al goed tijdens de trainingen en was nu ook goed in de wedstrijd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws