Atalanta-coach kampte met coronavirus tijdens veelbesproken duel met Valencia

Atalanta-coach kampte met coronavirus tijdens veelbesproken duel met Valencia

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 10:57zo 31-05-2020 om 10:57

Gian Piero Gasperini onthult dat hij besmet was met het coronavirus tijdens het Champions League-duel van Atalanta Bergamo met Valencia op 10 maart in Spanje. Die confrontatie werd later door experts bestempeld als een 'biologische bom'.

"De dag voor de wedstrijd voelde ik me niet lekker en de avond na de wedstrijd was het nog erger", zegt de succesvolle trainer van Atalanta in gesprek met La Gazzetta dello Sport. Hij had echter geen koorts en dacht daardoor niet aan het coronavirus. Uit een recente test bleek echter dat Gasperini antistoffen in zijn lichaam heeft en dus ook besmet is geweest.

"Als je nu naar foto's van toen kijkt, zie je dat er ik niet goed uit zie op de bank. Op de dag van de wedstrijd dacht ik: ik kan nu niet afhaken, ik heb nog zoveel te doen", vertelt de 62-jarige Gasprini. De ploeg van Timothy Castagne won met 3-4, nadat in San Siro al een 4-1 zege was behaald.

Een dag na de wedstrijd in het Mestalla begon Gasperini pas onraad te vermoeden. "We kregen eten en een goede fles Dom Pérignon uit 2008, van een chefkok met een Michelin-ster die fan is van Atalanta. Ik nam een slok en zei: het smaakt naar water. Het eten smaakte naar brood. Ik was mijn smaak volledig kwijt."

Bergamo werd zwaar getroffen door het coronavirus. "Op ons trainingscomplex hoorden we om de twee minuten een ambulance voorbij komen, want er ligt een ziekenhuis in de buurt. Het leek wel een oorlogsgebied", besluit de Atalanta-coach.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws