KV Mechelen-trainer blikt terug op bekerwinst: Ik krijg nog steeds kiekenvel

KV Mechelen-trainer blikt terug op bekerwinst: "Ik krijg nog steeds kiekenvel"

01-05-2020 18:33
1

Exact één jaar geleden won KV Mechelen de Beker van België als toenmalige tweedeklasser door KAA Gent te verslaan. Een ervaring die Wouter Vrancken nog zeker niet vergeten is. Bij Sport/Voetbalmagazine blikt hij terug op die onvergetelijke dag.

"Ik krijg er nog steeds kiekenvel van als ik eraan terugdenk", zegt de 41-jarige trainer, waarbij één moment op zijn netvlies gebrand staat. "Dat laatste fluitsignaal en die directe ontlading", geeft hij aan.

"Je zag spelers naar de supporters rennen, niemand wist met zichzelf blijf. Ik ook niet, ik zakte even op mijn knieën... al die emoties die je op dat ene moment overspoelen. Het besef dat je iets historisch hebt neergezet, als tweedeklasser die beker pakken, na zo'n turbulent seizoen dan nog, waarin we constant tegen de publieke opinie dienden te vechten", herinnert Vrancken zich.

Hij kijkt dan ook graag terug naar die ene dag. "Ik heb die beelden nog geregeld herbekeken - via sociale media duiken ze vaak genoeg op en ik heb ook een compilatie staan op mijn laptop -, je moet zoiets koesteren en daar nu al van kunnen genieten, vind ik", besluit Vrancken.