Sport: FC Barcelona heeft Onana-plan klaarliggen, Chelsea is favoriet

Sport: FC Barcelona heeft Onana-plan klaarliggen, Chelsea is favoriet

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 15:00vr 21-02-2020 om 15:00

FC Barcelona heeft het vizier nog altijd gericht op Ajax-doelman André Onana. Dat meldt de Spaanse krant Sport vrijdag. Chelsea schijnt echter de beste papieren te hebben.

Het staat volgens Sport vast Onana Ajax aankomende zomer zal gaan verlaten, ondanks zijn nog doorlopende contract tot 2022. Naar verluidt hebben enkele Europese topclubs al contact opgenomen met Ajax, maar ze maken niet allemaal evenveel kans. Ajax schijnt veertig miljoen euro te vragen voor Onana.

Sport noemt vier kanshebbers voor de handtekening van Onana: Barcelona, Chelsea, Paris Saint-Germain en Manchester United. De krant schrijft dat Chelsea de beste papieren heeft. Heel verrassend is dat niet, omdat Onana ook in de Engelse media al aan The Blues is gelinkt. De belangstelling van Chelsea in de doelman uit Kameroen lijkt dus serieus. 

Volgens Sport is Barcelona niet tevreden over Neto, de tweede doelman achter Marc-André Ter Stegen. Neto maakte afgelopen seizoen de overstap van Valencia naar Camp Nou, terwijl Jasper Cillessen de omgekeerde weg bewandelde. Barcelona is achter de schermen daarom druk op zoek naar een mogelijke vervanger. Onana zou het zelfs niet erg vinden dat hij als tweede doelman begint en zich op moet werken tot eerste doelman.

Chelsea schijnt dus de beste papieren te hebben. De Engelse club zoekt naar een opvolger voor Kepa Arrizabalaga, de duurste doelman van dit moment. Kepa stelt teleur en lijkt te mogen vertrekken.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws