Chelsea-spelers getuigen dank voor Hazard in wat laatste match zou geweest zijn

Chelsea-spelers getuigen dank voor Hazard in wat laatste match zou geweest zijn

30-05-2019 11:03

Als Eden Hazard Chelsea FC verlaat (wat toch echt het geval lijkt), zal het door de grote poort zijn. Met twee goals en een assist schonk de Rode Duivel zijn club bij zijn afscheid de Europa League. Zijn ploeggenoten beseffen dat ze een wereldster zien vertrekken.

In een zinderende tweede helft bewees Hazard nog maar eens zijn oeverloze klasse. César Azpilicueta zal onze landgenoot missen in Londen. "Hij is al lang een deel van ons team. Hij is een goede vriend van mij, we zijn erg close. We spelen al jaren samen, sinds ik uit Frankrijk (van Olympique Marseille, nvdr.) kwam. Als dat moment er komt, zal ik erg droevig zijn", aldus de Spanjaard bij The Guardian.

Azpilicueta voegt er nog aan toe waarom Hazard zo geliefd is. "Hij heeft altijd laten blijken dat hij niet voor een ander Engels team wilde tekenen, ook al kon hij er een beter contract krijgen. Hazard is nooit een zelfzuchtige persoon geweest. Het was zijn grote droom om voor Real Madrid te spelen, daar is hij altijd eerlijk over geweest. Daarom houden de fans ook van hem."

Ook Willian weet welke impact Hazard op het elftal heeft. "Het is moeilijk om een speler als hem te vinden", zegt de Braziliaan. "Maar als dit gebeurt, wens ik hem al het beste toe, omdat hij een groot persoon is en een fantastische voetballer." Ook David Luiz en N'Golo Kanté waren na afloop van de finale vol lof over uitblinker Hazard.

Chelsea players paying tribute to Eden Hazard. Considering he'd be leaving from r/soccer