Arnesen schept duidelijkheid over de werking tussen Kompany en Davies

Arnesen schept duidelijkheid over de werking tussen Kompany en Davies

28-05-2019 21:45
2

De staf van RSC Anderlecht voor volgend seizoen is compleet. Er bestond de voorbije dagen nog onduidelijkheid over het functioneren van de staf. Frank Arnesen schept duidelijkheid over het functioneren van de staf. Vincent Kompany wordt speler-trainer en Simon Davies wordt hoofdtrainer bij Anderlecht.

Frank Arnesen is blij met de komst van beide heren. "Davies begrijpt de kunst van het druk zetten en heeft bij City enorm veel ervaring opgedaan. Hij coachte de U21 voor hij verantwoordelijk werd voor alle jeugdploegen. Hij zal ons helpen om het accent te leggen op de ontwikkeling van de jongeren. Hij heeft exact dezelfde visie als Vincent, die ik nog twee of zelfs drie jaar zie spelen", laat hij optekenen in L'Avenir.

"Wie er Kompany op de bank zal zetten als hij eens niet in vorm is? Vincent zelf. Hij is volwassen genoeg om dat te doen. Davies en zijn staf zullen de trainingen geven, maar Vincent zal de opstelling maken. Op termijn zal hij een manager à la Ferguson worden. Dat zal geen enkele spanning creëren, want zijn krediet hier is enorm. Hij moet aan niemand iets bewijzen", besluit Arnesen.