Leko looft spelers na overwinning tegen Anderlecht: Dat was mentaal moeilijk

Leko looft spelers na overwinning tegen Anderlecht: "Dat was mentaal moeilijk"

28-04-2019 21:14
11

Ivan Leko blijft geloven in een nieuwe landstitel. Club Brugge won zondagavond met 1-0 van RSC Anderlecht en blijft daardoor in het spoor van leider KRC Genk. De Kroatische coach zag een goede prestatie van zijn ploeg.

"Het was op psychologisch vlak een moeilijk moment voor ons", vertelt Leko na de match voglens de website van Blauw-Zwart. "Na twee mindere wedstrijden op verplaatsing en met het indrukwekkende parcours van Genk met 15 op 18 in het achterhoofd, was het voor ons mentaal moeilijk."

"Maar desondanks speelde Club Brugge opnieuw met power en energie, zoals we dat al zo vaak gezien hebben. Ik ben dan ook heel tevreden over de prestatie, alleen jammer dat het tot de laatste seconde spannend bleef. Anderlecht kwam naar hier met een plan en toonde dat het een ploeg is die kan voetballen."

"Maar onze zonepressing was enorm goed, waardoor Anderlecht weinig aan de bal kwam. We speelden geen perfecte wedstrijd, want de laatste pass was vaak niet precies genoeg. Maar we speelden met veel grinta en eergevoel, en bewezen dat we tot de laatste seconde zullen strijden voor de titel", besluit Leko.