Joos is streng voor Genk-fans: 'Niets rechtvaardigt pop van Pozuelo'

Joos is streng voor Genk-fans: 'Niets rechtvaardigt pop van Pozuelo'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 19:17za 23-03-2019 om 19:17

De supporters van KRC Genk lieten zich in de laatste speeldag van de reguliere competitie van hun slechtste kant zien. Zo werd een opblaaspop met een shirt van Alejandro Pozuelo aan de nek opgehangen. Filip Joos is bijzonder streng voor de Limburgse fans.

'Supporters zijn terecht ontgoocheld in hem. De onversneden haat die de Spanjaard na zijn vaandelvlucht te beurt valt, is de spiegelemotie van de liefde, en die was een rechtstreeks gevolg van zijn fluwelen voetbaltalent', snapt Joos de woede van de fans nog.

'Maar niks, ook geen misschien aan diggelen geslagen titeldroom, rechtvaardigt die pop', keurt Joos het gedrag van de supporters af in De Standaard.

'Die niet alleen de hangdood stierf, maar ook nog eens symbolisch overreden werd door een trein die voortdenderde richting titel. Luguber, smakeloos, wreed - wie echt van voetbal houdt, schreit bittere tranen dat hij Pozuelo nooit nog op onnavolgbare wijze een bal zal zien aannemen, meer niet', aldus Joos.

Plaats een reactie

freejazz +2644
zaterdag 23 maart 2019 om 19:37
Joos heeft gelijk, daar niet van. Maar ik dacht dat het Pozo-verhaal nu eindelijk achter ons lag. Niet dus, dit is vandaag reeds het derde Pozo-artikel. Diepe zucht.....
Vind ik leuk
margot +400
zaterdag 23 maart 2019 om 19:51
Allez, Joos die bijna lyrisch word! Het was onverantwoord, maar zoals altijd en overal zit er kaf tussen het koren, ook bij de supporters in Genk, maar niet alleen in Genk. Het is een algemeen maatschappelijk probleem waar iedereen over zwijgt, maar dat stilaan aan onze grondvesten zit te prutsen. Respect!!!!
Vind ik leuk
zaterdag 23 maart 2019 om 22:40
Dat was nog vriendelijk van de fans. Moesten ze hem nog uitwuiven. Wie respect geeft krijgt het terug Joos
Vind ik leuk
maandag 25 maart 2019 om 11:15
Oude koeien ...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws