Vanhaezebrouck razend na late penaltygoal: Dat moeten ze mij eens uitleggen

Vanhaezebrouck razend na late penaltygoal: "Dat moeten ze mij eens uitleggen"

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 20:55zo 09-12-2018 om 20:55

Hein Vanhaezebrouck heeft alweer niet kunnen winnen met RSC Anderlecht. Sporting Charleroi pakte een puntje mee uit het Constant Vanden Stockstadion na een late penaltygoal van Christian Benavente. Vanhaezebrouck was opnieuw niet echt tevreden over de wedstrijdleiding.

"Luister, ik denk dat we in de eerste helft doelpunten hadden kunnen slikken. Ik denk dat zij een paar grote kansen kregen. Maar wij konden aan de andere kant ook doelpunten maken. Ik denk dat we in de eerste helft allebei onze kansen hadden", vertelde Vanhaezebrouck voor de camera van Play Sports. "Het was heel moeilijk voetballen op dit veld. Het was nog moeilijker dan tegen Genk uiteindelijk. Maar in de tweede helft kwamen we op voorsprong en daarna gaven we niets meer weg."

Anderlecht zag de overwinning door zijn neus geboord nadat scheidsrechter Lardot een penalty gaf na handspel van Sebastian Bornauw. Vanhaezebrouck kon niet echt leven met die beslissing. "Een kopbal vanop één meter. Dan moet je mij eens uitleggen hoe een jongen vanop één meter bewust handspel kan maken. Want hij krijgt ook een gele kaart. Hij doet geen beweging naar de bal. Hoe kan dat dan bewust handspel zijn?"

"Of dit een optelsom was na wat er eerder gebeurde? Ik hoop van niet, want in dat geval is het hek helemaal van de dam. Want dan staan er van de voorgaande weken misschien ook nog wel rekeningen open. Het is beslist. We kunnen er niets meer aan veranderen. Het blijft een eeuwig discussiepunt. Blijkbaar is het voor de scheidsrechters heel moeilijk, terwijl het voor ons heel duidelijk is", besloot Vanhaezebrouck.

Lees ook: Anderlecht-supporters hebben zondebok gevonden: "Getuigt van weinig inzicht"
Lees ook: Anderlecht blijft achter met 1 op 9 na late penaltygoal van Benavente

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws