Spreekverbod voor stadionspeaker Roda na blunder: 'Laatste interview gegeven'

Spreekverbod voor stadionspeaker Roda na blunder: 'Laatste interview gegeven'

6 mei - 14:26 Laatste update: 14:16

Roda JC heeft stadionspeaker Wim Frijns een spreekverbod met de media opgelegd, meldt De Telegraaf. Frijns ging vrijdag volledig de mist. Hij riep om dat Telstar op een 2-1 voorsprong was gekomen, waardoor de Limburgers zouden promoveren. Van dat doelpunt was echter geen sprake.

Met zijn uitspraken ontketende Frijns (onterecht) een volksfeest in Kerkrade, terwijl de rest van Nederland vol ongeloof toekeek. De stadionspeaker verscheen na afloop voor de camera van ESPN, waar hij uitlegde hoe het mis kon gaan.

De directie van Roda JC wil nu een streep onder het incident zetten. Frijns mag daardoor niet meer met de media praten. "Het contact over alle zaken die met Roda JC te maken hebben, verloopt via de club. Frijns heeft zijn laatste interview gegeven", zegt algemeen directeur Jordens Peters tegen De Telegraaf.

De ploeg van coach Bas Sibum moet zich volledig kunnen focussen op de kraker tegen FC Groningen. Roda heeft aan een punt genoeg om te promoveren naar de Eredivisie. Een nederlaag betekent echter dat FC Groningen aan het langste eind trekt.

Volgens de ochtendkrant heeft Frijns, die zich een mister Positivo noemt, niet wakker gelegen van zijn fout. 'Frijns zei dat hij nu precies kon aflezen wie het goed en slecht met hem voor heeft.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.