Proto twijfelt niet aan titel voor Anderlecht: "Alle finales hebben we gewonnen"

18 mei om 22:00

RSC Anderlecht kan komende zondag de 35ste titel in de geschiedenis van de club vieren, maar moet dan voorbij Club Brugge geraken en Union niet zien winnen van Cercle. Volgens Silvio Proto zal Anderlecht ook slagen in haar opzet.

De voormalige doelman van Anderlecht geeft namelijk aan dat paars-wit een ploeg is die de klus altijd zal klaren wanneer het nodig is. "Herinner je je een 'finale' die Anderlecht verloor, thuis, om de titel te winnen? Als Anderlecht het kan beslissen, doen ze dat vaak," zegt Proto bij Dans Le Vestiaire, een show van Sudpresse en RTL Sports.

Zelf maakte hij het ook mee toen Anderlecht kampioen werd na een titelstrijd tegen Zulte Waregem. "Ik herinner me dat toen we tegen Zulte speelden, we echt bang waren, dat is waar," geeft hij toe. "Zonder de deviatie door Mbaye (Leye) van een vrije trap die anders naar de cornervlag zou zijn gegaan, waren we misschien geen kampioen geworden. Maar dat zijn we wel", aldus Proto.

Voor hem is het dus duidelijk dat het instituut Anderlecht zich zondag wel tot kampioen zal kronen. "Alle finales thuis hebben we gewonnen. In het verleden was dat ook zo. En Club Brugge heeft al moeite om te winnen bij Anderlecht", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.