Anderlecht blijft achter met 1 op 9 na late penaltygoal van Benavente

09-12-2018 19:50 Laatste update: 20:08
19

RSC Anderlecht heeft alweer niet kunnen winnen in de Jupiler Pro League. De troepen van Hein Vanhaezebrouck bleven op eigen veld steken op een 1-1 gelijkspel tegen Sporting Charleroi na een late penaltygoal van Benavente.

De thuisploeg ontsnapte na amper vijftien seconden al aan de 0-1. Gholizadeh kwam alleen voor Didillon, maar trapte binnen het bereik van de doelman. Anderlecht kwam gaandeweg wel beter in de wedstrijd en kreeg halfweg de eerste helft twee uitstekende kansen. Amuzu vond echter de paal op zijn weg, terwijl een pegel van Dimata nipt naast de kooi zoefde. Charleroi liet zich niet kennen en reageerde via Dessoleil. De verdediger mocht vrijstaand inkoppen, maar miste onbegrijpelijk. Even later kwamen de bezoekers alweer opzetten. Een schot van Ilaimaharitra bleef hangen in de zestien. Benavente had de hoek  maar uit te kiezen, maar trapte recht op Didillon. Kort voor de rust kwam Anderlecht nog eens dreigen via Bornauw. Het schot van de jonge Belg was uitstekend, de redding van Penneteau was nog beter.

Paars-wit was kennelijk met goede moed uit de kleedkamer gekomen, want na amper twee minuten in de tweede helft mocht het Constant Vanden Stockstadion al juichen. Een pass van Dimata kwam via Gholizadeh perfect voor de voet van Amuzu, die met veel overtuiging de 1-0 op het scorebord zette. Het doelpunt zorgde niet meteen voor een tempoversnelling bij Charleroi. De Zebra's moesten blijkbaar even bekomen van de opdoffer. Anderlecht behield makkelijk de controle en kwam nog eens dreigen via Dimata, maar zijn schot rolde voorlangs. Even later moest Penneteau zijn ploeg behoedden voor een tweede tegentreffer. Hij stopte de doorgebroken Dimata af en hield ook de rebound van Santini tegen.

De thuisploeg leek gewonnen spel te hebben, maar moest toch nog opletten in de slotfase. Een lang uitgesponnen aanval van Charleroi eindigde op de knikker van Osimhen, maar die stond nipt buitenspel. De bezoekers bleven voor de aanval kiezen en werden daar een paar minuten voor affluiten voor beloond. Charleroi kreeg een penalty na handspel van Bornauw. Benavente maakte zijn misser uit de eerste helft goed met de gelijkmaker vanop de stip. Anderlecht ging meteen druk zetten op de defensie van Charleroi, maar echte kansen kwamen er niet meer. Door dit gelijkspel blijft de ploeg van Hein Vanhaezebrouck achter met 1 op 9. Bovendien kan paars-wit alweer niet profiteren van het puntenverlies van concurrenten KRC Genk en Club Brugge.