Vandenbempt over het succes van Hayen blij Club Brugge na zege op Antwerp

Vandenbempt: “Deila moet gek worden, Club Brugge verloor vaak door pech”

6 mei om 16:02
Laatste update: 6 mei om 16:16

Peter Vandenbempt zag Club Brugge op bezoek bij Royal Antwerp FC met 1-2 winnen. Concurrenten Union SG en RSC Anderlecht speelden gelijk, hierdoor is Club Brugge de nieuwe koploper. Vandenbempt geeft aan dat er veel redenen zijn om te denken dat Blauw-Zwart de leiding in de Jupiler Pro League niet meer gaat afstaan.

Vandenbempt vertelt over Club Brugge als koploper in de Jupiler Pro League. “Er zijn veel redenen om te denken dat het dit niet meer uit handen geeft”, deelt Vandenbempt via Sporza. Volgens de analist heeft Club Brugge ook de nodige dosis geluk. “Buitenshuis komt het drie keer met een gelukje op voorsprong, dat scheelt natuurlijk”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt geeft aan dat Deila minder geluk had als hoofdtrainer van Club Brugge. “Ronny Deila moet gek worden. In zijn periode heeft Club Brugge vaak verloren door pech”, geeft Vandenbempt aan. Volgens Vandenbempt is dat toch slechts een deel van de verklaring voor het succes van Blauw-Zwart.

Nicky Hayen heeft in eerste instantie een ploeg gekneed: een die niet kraakt als Club het moeilijk krijgt. Dat is een groot verschil met zijn voorganger. Club Brugge voetbalt nu met een geweldige wedstrijdmentaliteit, het speelt goed in blok en het beschikt over klasse”, deelt Vandenbempt.

Vandenbempt sluit af door zich complimenteus te uiten over Hayen, de interim-trainer van de koploper in de Champions Play-Offs. “Hoe je het ook draait of keert: de spelers voetballen nu beter en zijn meer in vorm dan voor de periode Hayen. Daar zit de trainer toch voor iets tussen”, besluit Vandenbempt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.