‘Interesse van KAA Gent in Vrancken (Genk) is er, kans op overstap is reëel’

‘Interesse van KAA Gent in Vrancken (Genk) is er, kans op overstap is reëel’

6 mei - 20:20
37

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van KRC Genk, geniet interesse van KAA Gent. De interesse van De Buffalo’s is er, eigenaar Sam Baro heeft Vrancken hoog zitten meldt Het Nieuwsblad. De kans is reëel, alleen zijn contract bij Genk vormt mogelijk een obstakel.

Gent ziet in Vrancken de ideale opvolger van Hein Vanhaezebrouck. Vrancken heeft met zijn aanvallende voetbal en zijn vermogen om talenten te lanceren het juiste profiel. Vrancken speelde zelf tussen 2004 en 2006 bij Gent, de oefenmeester vertoefde er altijd graag. Vrancken wist met KV Mechelen de Beker van België te veroveren en greep vorig seizoen net naast de titel met Genk.

De vraag blijft wanneer en hoe Genk en Vrancken tot een scheiding komen. Voor Vrancken en Genk is het van belang dat er snel duidelijkheid komt. Bij een eventuele scheiding komt een stevig prijskaartje voor de verbrekende partij. Vrancken heeft een contract tot medio 2026 bij Genk. Er is een afkoopclausule meegenomen in het contract van Vrancken, maar de kans lijkt klein dat Gent deze gaat betalen.