Lang wil zich na moeilijk seizoen helemaal tonen: Iedereen kapot maken

Lang wil zich na moeilijk seizoen helemaal tonen: "Iedereen kapot maken"

6 mei - 22:30
2

Noa Lang waarschuwt Feyenoord voor komend seizoen. De aanvaller van PSV verwacht topfit te zijn en het kunstje in de Johan Cruijff Schaal van afgelopen seizoen de komende editie over te doen. Bovendien benadrukt Lang dat de Eindhovenaren ook volgend jaar op de platte kar zullen staan.

Mede door blessureleed heeft Lang minder kunnen bijdragen aan het kampioenschap dan hem lief is. "Ondanks een mentaal moeilijk seizoen is dit echt prachtig", aldus de aanvaller tegenover ESPN. "Het gaat niet alleen om mij. Ik ben blij voor heel de club. We zijn kampioen. Ik weet zeker dat ik volgend seizoen topfit ben en iedereen kapot maak met heel het team. Volgend jaar staan we hier weer."

Lang reageert twijfelend op de vraag of dit als zijn kampioenschap voelt. "Jawel…", aldus Lang. "Ik ben een beetje aan het drinken om de pijn te vergeten, maar ik ben trots op mijn team en de club. Volgend jaar staan we er weer, maar eerst Feyenoord in de Johan Cruijff Schaal", aldus de aanvaller, die daarna een bijtgebaar maakt richting de Rotterdammers.

Voor er wordt gekeken naar komend seizoen, zal Lang nog even genieten van de huldiging van PSV. De festiviteiten in Eindhoven overtreffen de verwachtingen van de aanvaller tot nu toe. "Ik zeg je eerlijk: ik heb er veel verhalen over gehoord, maar dat het zo gruwelijk was, had ik oprecht niet verwacht." De aanvaller heeft geen woorden voor de fan-opkomst. "Kijk even om je heen. Je ziet één grote mensenmassa in elke straat van de stad. Ik kan het niet uitleggen."

Tot slot krijgt Lang de vraag of hij gaat optreden op het bordes op het Stadhuisplein. "Ik weet niet wat we gaan doen. Ik treed liever niet op, want ik ben geen pipo de clown. Ik heb me niet voorbereid, maar ik ben altijd 'aan'."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.