UPDATE: ‘Antwerp dichtbij door Club Brugge-begeerde linksachter Costa’

UPDATE: ‘Antwerp dichtbij door Club Brugge-begeerde linksachter Costa’

6 mei - 16:54 Laatste update: 16 mei - 14:36
25

Royal Antwerp FC gaat vol voor de 24-jarige Ayrton Costa. Eerder kwam al naar buiten dat Club Brugge en Antwerp interesse toonden in Costa, maar The Great Old zet volgens Het Nieuwsblad vol in voor de linksachter.

Owen Wijndal gaat na dit seizoen bij Antwerp vertrekken, Wijndal keert terug naar Ajax. Costa heeft volgens transfermarkt een prijskaartje van 1,2 miljoen euro. Er wordt op dit moment een bedrag gevraagd van minimaal 2,5 miljoen door CA Independiente.

Costa en Independiente komen uit in de Argentijnse Professional Football League. Antwerp heeft de speler al aan het werk gezien en is overtuigd van zijn kwaliteiten. De ploeg staat op dit moment onder leiding van hoofdtrainer Carlos Tevez.

Met Costa wil Antwerp zich versterken met een speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Naast zijn positie als linksachter kan Costa ook als centrale verdediger uit de voeten.

UPDATE: De overgang van Ayrton Costa (24) van CA Independiente naar Royal Antwerp FC is nakend, deelt Het Laatste Nieuws. Het laatste bod van Antwerp is tussen de 2 en de 3 miljoen euro. Independiente lijkt akkoord te gaan met het voorstel van The Great Old. Naast de transfersom wil Independiente ook een clausule van 10% op de meerwaarde bij een eventuele verkoop van Costa door Antwerp.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.