OFFICIEEL: De Brugse derby komt er nu honderd procent zeker aan

OFFICIEEL: De Brugse derby komt er nu honderd procent zeker aan

11-04-2018 17:01
2

Enkele weken geleden kroonde Cercle Brugge zich tot kampioen van de Proximus League. Woensdag kreeg groen en zwart te horen dat het ook effectief mag promoveren. Het kreeg immers een licentie om volgend seizoen op het hoogste niveau te spelen. 

'Deze middag vernam Cercle Brugge het heuglijke nieuws van de licentiecommissie dat het de Belgische én Europese licentie voor het Profvoetbal seizoen 2018-2019 heeft behaald. Deze licentie betekent dat de Vereniging voldoet aan alle vereisten die door de licentiecommissie worden opgelegd', laat Cercle Brugge weten via de officiële kanalen.

Volgend seizoen staat er dus weer een derby tegen Club Brugge op het programma. Aan de groen-zwarte kant van het Jan Breydelstadion kijken ze er alvast naar uit. 'Cercle Brugge is blij met deze beslissing en kijkt reikhalzend uit naar volgend seizoen in 1A!', aldus nog Cercle Brugge. 

Lierse valt uit de bodem
Naast Cercle Brugge zijn ook KV Oostende, Royal Excel Moeskroen en Oud-Heverlee Leuven al zeker van een licentie. Minder nieuws was er voor Lierse. Op het Lisp viel geen licentie in de bus, maar er is nog een klein beetje hoop voor de Belgische landskampioen van 1997.