OFFICIEEL: Geen licentie voor Lierse, maar er is nog hoop

OFFICIEEL: Geen licentie voor Lierse, maar er is nog hoop

11-04-2018 15:48
3

Waar men bij Lierse voor vreesde, is uitgekomen. De club krijgt nog geen licentie om volgend seizoen profvoetbal te spelen. Dat kan nog veranderen als men in Lier een overnemer voor de club vindt.

Lierse staat er al een tijdje niet goed voor. Financieel gaat het slecht met de landskampioen van 1997. Nu bestaat de kans dat Lierse verdwijnt uit het profvoetbal. De club krijgt geen licentie om volgend seizoen aan te treden in 1B. 'Het resultaat was zoals verwacht', klinkt het op het Lisp.

'De licentiecommissie verklaarde de aanvraag ontvankelijk, maar ongegrond. Dat wil dus zeggen dat Lierse voorlopig geen licentie krijgt voor volgend seizoen. Uiteraard is de belangrijkste zorg van de commissie het niet kunnen garanderen van de continuïteit van onze club, en dat is een absolute vereiste voor het bekomen van de licentie.'

Hopen op het BAS
Er is toch nog een beetje hoop. Dan moet wel iemand het overnemen van voorzitter Maged Samy. 'Die continuïteit kan enkel worden aangetoond wanneer Lierse een overnemer heeft, en hiervoor kon de club op datum van de zitting vorige week helaas geen garanties geven. De opdracht blijft dus hetzelfde als voordat het Lierse licentiedossier werd ingediend: zo snel mogelijk proberen een overname af te ronden om dan met een nieuw dossier naar het BAS te trekken.'

Momenteel komt Lierse uit in Play-Off 2. Voorlopig blijft het in die competitie in actie komen. In groep A telt het na twee speeldagen drie punten. Afgelopen weekend won het geplaagde Lierse met 1-2 op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Royal Excel Moeskroen voert de groep met zes punten aan. Daarna volgt Zulte Waregem met vier punten. KV Kortrijk heeft net zoals Lierse drie punten. OHL verzamelde tot nu toe amper één punt. De teller van Waasland-Beveren staat nog op nul.