PSG geeft draai aan vertraging in Neymar-deal: Ik ben geschokt door deze vraag

PSG geeft draai aan vertraging in Neymar-deal: "Ik ben geschokt door deze vraag"

04-08-2017 18:28
2

Neymar heeft bij zijn presentatie bij Paris Saint-Germain verteld dat hij niet voor het geld heeft gekozen met zijn transfer naar Parijs. De Braziliaan gaat 45 miljoen euro per jaar verdienen in Frankrijk, aanzienlijk meer dan in Barcelona (12,5 miljoen euro).

Op de vraag of hij de overstap voor het geld maakt zei Neymar: "De mensen die dat zeggen weten niets over mijn privé-leven. Ik ben nooit gedreven door geld. Als ik het geld had gevolgd, was ik ergens anders heen gegaan, naar andere clubs in andere landen. Ik vind het erg verdrietig dat mensen denken dat ik zo ben."

Voorzitter Nasser Al-Khelaifi ontkent ook dat Neymar voor het geld is gekomen. "Hij kan veel meer geld verdienen dan wij hem geven, dat is zeker", aldus de president.

Voor Neymar voelt het niet alsof hij FC Barcelona heeft verraden. "Ik heb niets verkeerd gedaan. Ik vind het jammer dat de fans zo over mij denken. Je bent niet verplicht om voor altijd bij een club te blijven. Als een speler wil vertrekken heeft hij dat recht."

Al-Khelaifi ontkende vervolgens dat de Neymar-deal vertraagd werd omdat de vader van de Braziliaan op 31 juli nog een loyaliteitsbonus van Barcelona zou ontvangen. "Neymar is als een gentleman vertrokken. Hij heeft het proces vertraagd uit respect voor Barcelona, de spelers en de fans. Ik ben geschokt door deze vraag."