KV Mechelen wint Match van het Jaar, maar het is nog niet zeker van Play-Off 1

04-03-2017 21:45

KV Mechelen heeft zaterdag voor een stunt gezorgd. Het versloeg thuis Anderlecht met 3-2. Ondanks de knappe zege is Malinwa nog niet zeker van een Play-Off 1-ticket. AA Gent wist immers op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie ook te winnen.

Ondanks dat de wedstrijd vooraf in Mechelen aangekondigd werd als de Match van het Jaar en dat het AFAS Stadion tot de nok gevuld was, startte de thuisploeg matig. Anderlecht – zonder de geschorste Tielemans – legde de beste combinaties op de mat. Het kreeg ook wat kansjes, maar kwam niet tot scoren.

Uiteindelijk zou dat paars-wit zuur opbreken. Na 27 minuten haalde Frank Boeckx in de eigen zestien Yohan Croizet neer en de bal ging terecht op de stip. Vanaf elf meter faalde Seth De Witte niet, 1-0. Drie minuten later verdubbelde Jordi Vanlerberghe na een schitterende aanval de score.

Meteen na de rust gaf Łukasz – wie anders? - Teodorczyk de Brusselse burger weer hoop. De Pool scoorde zijn zeventiende treffer van het seizoen. Anderlecht scoorde na balverlies van Xavier Chen. Twinitg minuten voor het einde kopte Bram Nuytinck na een corner de gelijkmaker tegen de touwen.

Na de 2-2 ging Anderlecht nog op zoek naar de winnende treffer, maar die viel uiteindelijk aan de andere kant. Tim Matthijs liet het AFAS Stadion ontploffen. Ondanks de zege is KV Mechelen nog niet zeker van Play-Off 1. AA Gent ging immers winnen op het veld van Waasland-Beveren. Malinwa telt nu net zoals Charleroi, dat niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Kortrijk, 48 punten. Voor Anderlecht kwam er op het einde van de avond nog goed nieuws uit Genk, want daar verloor Club Brugge. Paars-wit blijft dus mee aan de leiding.