AA Gent wint met de nodige moeite van tienkoppig Waasland-Beveren

04-03-2017 21:57

De strijd om Play-Off 1 is nog niet gestreden. Zaterdag won KAA Gent immers met 2-3 op het veld van Waasland-Beveren. De thuisploeg speelde ongeveer tachtig minuten met een man minder.

Na amper zestien minuten spelen moest de thuisploeg al verder met een man minder. Niels De Schutter ging hard door op de enkel van Thomas Matton en mocht met rood op zak inpakken. Bij de thuisploeg begrepen ze dat niet helemaal. Scheidsrechter Nicolas Laforge was de gebeten hond.

Ondanks een mannetje minder klom Waasland-Beveren op voorsprong. Olivier Myny  deed de Freethiel ontploffen. Daarna kregen we vooral vechtvoetbal te zien met de nodige gele kaarten als gevolg.

Vlak voor de rust leek AA Gent te mogen gaan rusten met de bordjes in evenwicht dankzij een late treffer van Jérémy Perbet, maar dat was zonder Myny  gerekend. Die scoorde in de blessuretijd zijn tweede van de avond.

Na de rust had Myny ook zijn derde moeten maken, maar hij faalde. Aan de andere kant deed Perbet dat niet en in de 56 minuut stond het 2-2. Uiteindelijk was het Yuya Kubo die in de 73e minuut AA Gent de drie punten bezorgde. Met nog één speeldag te gaan staat AA Gent zevende in de stand. Volgende week ontvangt het KV Mechelen, dat zaterdag Anderlecht versloeg