'Bedrag lijkt bekend: Slot definitief duurste Nederlandse trainer ooit'

'Bedrag lijkt bekend: Slot definitief duurste Nederlandse trainer ooit'

26 april - 22:29
7

Feyenoord ontvangt een absoluut recordbedrag voor Arne Slot. Dat meldt De Telegraaf. Eerder op de avond werd duidelijk dat de Rotterdammers een akkoord hebben bereikt met Liverpool over de 45-jarige trainer, die op Anfield de opvolger wordt van Jürgen Klopp.

Feyenoord en Liverpool onderhandelden de afgelopen dagen over een afkoopsom. Een openingsbod van The Reds van negen miljoen euro bleek niet genoeg, maar de clubs schudden vrijdag alsnog de handen. Volgens De Telegraaf is met de overstap van Slot een bedrag van 13,5 à 15 miljoen euro gemoeid, afhankelijk van de uitwerking van de laatste zaken tijdens de onderhandelingen.

Ook de bekende journalist Ben Jacobs weet dat de vergoeding richting de vijftien miljoen gaat. Alleen Sky Sports laat een ander geluid horen. De Britse omroep rept van een vast bedrag van negen miljoen euro, plus twee miljoen aan mogelijke bonussen.

Slot wordt hoe dan ook de duurste Nederlandse trainer ooit. Hij onttroont Ronald Koeman, die in 2015 voor zes miljoen de overstap maakte van Everton naar Southampton. Een soortgelijk bedrag legde FC Barcelona op tafel om de bondscoach los te weken bij de KNVB, zo weet het AD.

Ter vergelijking: Ajax kreeg 'slechts' twee miljoen euro toen Erik ten Hag twee jaar geleden de overstap maakte naar Manchester United. Peter Bosz leverde de Amsterdammers een slordige vijf miljoen op, toen hij in 2017 naar Borussia Dortmund ging.

Overigens zal Slot in ieder geval twee assistenten meenemen van Feyenoord naar Liverpool. Het gaat om Sipke Hulshoff en performance coach Ruben Peeters, zo melden diverse media.