Boucaut over gele kaart Janssen tijdens Antwerp-Club Brugge: “Geen juiste reactie”

Boucaut over gele kaart Janssen tijdens Antwerp-Club Brugge: “Geen juiste reactie”

7 mei - 18:02 Laatste update: 18:16
20

Afgelopen zondagavond bood Complètement Foot een kijkje naar de hoogtepunten van de afgelopen week in de play-offs. Alexander Boucaut werpte een blik op de clash tussen Club Brugge en Antwerp.

Een opvallend moment deed zich voor tijdens deze wedstrijd, toen Vincent Janssen binnen 7 seconden een gele kaart ontving voor een overtreding op Onyedika. Alexandre Boucaut, voormalige scheidsrechter uit de Jupiler Pro League, deelde zijn inzichten over deze snelle beslissing.

"Het was een buitenproportionele reactie van Janssen," analyseerde Boucaut. "Hoewel Onyedika mogelijk een obstakel vormde, was het geen juiste reactie van Janssen”, aldus Boucaut. 

“Het is cruciaal voor de scheidsrechter om in dergelijke situaties direct en streng op te treden, om de integriteit van het spel te behouden. Het geven van de kaart op dat moment zorgde voor de juiste afstemming en hielp de wedstrijd op een passende manier voort te zetten." Boucaut benadrukte verder het belang van de juiste reactie van scheidsrechters in vergelijkbare omstandigheden om de autoriteit te handhaven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.