Leko met de voeten vooruit bij Standard: "Wil geen deel uitmaken van deze grap"

19 mei om 14:01

Standard zit in een gigantische sukkelstraat en moet vrezen voor de toekomst van de club. Dat moet ook Ivan Leko doen, die niet voor een boost kon zorgen bij de Rouches. Heel lang lijkt hij ook niet bij de club te gaan blijven.

Het moest een mooie terugkeer naar België worden voor Leko, maar draaide uiteindelijk uit in een enorme nachtmerrie. Veel plezier heeft hij ook niet beleefd aan zijn maanden bij Standard. "Dit is de droevigste periode uit mijn carrière", klonk het op zijn persconferentie.

Leko begon nochtans met ambitie bij Standard en de club sprak die ook uit bij zijn aanstelling. Maar al snel kon de Kroatische coach ondervinden dat die ambities waarmaken niet ging lukken. "Als je naar de huidige situatie kijkt, is dat gewoon onmogelijk", aldus Leko.

De 46-jarige Leko heeft bij Standard nog een contract tot medio 2026, al is het nog maar de vraag of hij dat contract ook zal uitzitten. "Ik wil geen deel meer uitmaken van deze grap", klinkt het streng. "Want dat zijn we op dit moment: een grap. Van de top tot de bodem van de club. Ik schaam me om deel uit te maken van het slechtste Standard uit de geschiedenis", aldus Leko nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.