OFFICIEEL: Braziliaans international kiest voor terugkeer, laat top achter zich

OFFICIEEL: Braziliaans international kiest voor terugkeer, laat top achter zich

7 mei - 17:44
1

De kogel is door de kerk: Thiago Silva keert definitief terug bij zijn jeugdliefde. De 39-jarige verdediger is gepresenteerd bij Fluminense. Silva maakt het seizoen nog af met Chelsea en zal daarna direct teruggaan naar Brazilië.

Chelsea heeft besloten om het aflopende contract van Silva niet te verlengen, waardoor zijn toekomst open lag. Al snel werd duidelijk dat Fluminense inzette op een reünie. Nu is de kogel door de kerk: Silva tekent voor twee jaar bij de club waar hij in de jeugdopleiding actief was.

In Brazilië is het voetbalseizoen in volle gang, maar de 113-voudig Braziliaans international zal niet meteen aansluiten bij de selectie van Fluminense. Hij maakt eerst namelijk het seizoen af met Chelsea, dat in de komende twaalf dagen nog drie Premier League-wedstrijden speelt.

Daarmee komt er spoedig een einde aan de periode waarin Silva de Europese top actief was. In 2009 ging de ervaren verdediger voor tien miljoen euro naar AC Milan. Later vertrok Silva naar Paris Saint-Germain, waar hij uiteindelijk acht jaar actief was. In de afgelopen vier seizoenen was Silva speler van Chelsea.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.