OFFICIEEL: KRC Genk haalt belangrijke pion weg bij Oud-Heverlee Leuven

OFFICIEEL: KRC Genk haalt belangrijke pion weg bij Oud-Heverlee Leuven

26 april - 14:16

Bij Oud-Heverlee Leuven zijn er de voorbije maanden flink wat verschuivingen geweest. Zo vertrok CEO PeterWillems en verliet hoofd jeugdopleiding Henk Mariman de Leuvenaren voor RSC Anderlecht. Nu verlaat ook Eddy Vanhemel de club voor KRC Genk.

De 54-jarige Vanhemel was de voorbije jaren actief als Head of Academy Coaching bij OHL en was ook actief als trainer van de U23. In oktober en november was hij ook even interim-trainer van de A-ploeg en wist hij twee van zijn vier partijen te winnen. Nu trekt hij echter naar Genk.

Dat kondigt Genk zelf aan op de officiële kanalen. Vanhemel, die in het verleden al werkte voor Genk, zal bij de Limburgers ingezet worden als hoofd voetbal- en jeugdontwikkeling. "Concreet verwachten we van Eddy dat hij ons voetbal-DNA met attractief en aanvallend voetbal waar we als KRC Genk voor staan nog dieper zal uitwerken", zegt Directeur Opleidingen Roland Breugelmans.

"Bovendien zal hij de vele trainers waarover we beschikken nog beter begeleiden in het omzetten van die principes in de praktijk. Als docent van de Uefa A cursus bij Voetbal Vlaanderen is hij een referentie in de Belgische voetbalwereld. Kortom, hij is de ideale man om de toekomst van KRC Genk mee verder vorm te geven", klinkt het nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.