KV Kortrijk mag weer dromen van behoud, Eupen is eerste degradant

KV Kortrijk mag weer dromen van behoud, Eupen is eerste degradant

5 mei - 21:22 Laatste update: 21:24
7

Voor KV Kortrijk lijkt behoud plots weer mogelijk. Het was ten dode opgeschreven, maar is weer helemaal tot leven gekomen. Ook tegen KAS Eupen, dat het door een 1-0 overwinning puntenloos terug naar het Oostkantons en de Challenger Pro League kon sturen.

Voor Eupen zou enkel een overwinning nog een minieme kans bieden op behoud betekenen. Maar de Panda's kregen het helemaal niet makkelijk. Net voor het halfuur leek het lot van de ploeg van Kristoffer Andersen plotseling bezegeld. Lambert ontving een gele kaart na een harde tackle op Sissako, maar na ingrijpen van de VAR moest de middenvelder toch vroegtijdig het veld verlaten.

Met een man minder had Eupen het bijzonder lastig tegen KV Kortrijk, dat de partij helemaal overnam én wist te scoren. Kadri leverde een perfecte vrije trap af op het hoofd van Silva, die de bal knap voorbij Slonina kopte.

Na de rust maakte Eupen een gelaten indruk en kon het helemaal geen vuist meer maken. Het leek maar een kwestie van tijd vooraleer er opnieuw werd gescoord door de Kerels. Ambrose en Kadri lieten goede kansen op 2-0 onbenut, waardoor de spanning bleef. In de laatste minuten smeekte heel Eupen om een strafschop na een contact tussen Mampassi en Charles-Cook. Verboomen raadpleegde de VAR, maar bleef bij zijn beslissing om door te spelen. Het bleef dan ook 1-0.

Door deze nipte nederlaag zakt Eupen na acht seizoenen weer naar de Challenger Pro League. Kortrijk doet daarentegen goede zaken en kan zich volgende week tegen Charleroi verzekeren van de barragewedstrijden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.