Club Brugge wordt lachende derde na gelijkspel  tussen Anderlecht en Union

Club Brugge wordt lachende derde na gelijkspel tussen Anderlecht en Union

5 mei - 20:28 Laatste update: 20:40
196

Het werd een duel op het scherpst van de snee, maar eentje zonder winnaar. Union SG en RSC Anderlecht streden voor elke morzel grond en gingen op zoek naar de overwinning. Ze vonden echter geen doelpunten en ook geen driepunter. Het bleef 0-0.

Door de overwinning van Club Brugge eerder op de dag stond RSC Anderlecht onder druk om ook een overwinning te boeken tegen Union. Veel druk, al was dat er niet aan te zien. De bezoekers hadden meteen het overwicht tegen een potig Union.

De eerste grote kans was echter voor Union na mistasten van Zeno Debast. Schmeichel stond paraat op de poging van Mohamed Amoura. Aan de overzijde pakte ook Anthony Moris uit met een dubbele redding na schoten van Dolberg en Dreyer. De 0-0 stond halfweg de eerste helft nog op het scorebord, maar één of meer doelpunten leken we deze partij toch zeker te gaan krijgen.

Anderlecht leek baas, al waren er toch zorgen voor paars-wit. Een kotsende Ashimeru en een geblesseerde Vertonghen die na een half uur voetballen gewisseld moest worden. Die zorgen leken nog wat groter nadat Mac Allister enkele minuten later de 1-0 voorbij Schmeichel wist te krijgen. Hij bleek echter buitenspel te staan. Geen deksel op de neus van paars-wit.

Anderlecht begon net zoals de eerste helft sterk aan de tweede helft en wist voor de eerste kansen te zorgen. Stroeykens kon echter niet genoeg doen met een voorzet van Delaney. Ondanks die goede en veelbelovende kansen, resulteerde het niet in een doelpunt tijdens deze Brusselse derby.

Aan de andere kant kwam Union wel wat beter in de partij en probeerde het Anderlecht naar achteren te drukken. Schmeichel moest zich nogmaals uitstrekken om een schot van Amoura te stoppen. De wedstrijd bleef intens met uiteindelijk nog de beste pogingen voor Union. Nilsson miste in de slotfase een grote kans voor Union en een doelpunt viel er niet meer.

Door het gelijkspel mag Club Brugge zich nu helemaal de nieuwe leider noemen. Het telt twee punten voorsprong op RSC Anderlecht. Union staat volgende week maandag voor een alles-of-niets situatie tegen Club Brugge. Anderlecht moet thuis tegen Racing Genk hun kansen op de titel behouden.