Vandewalle ziet Club Brugge als favoriet, maar sluit Union en Anderlecht niet uit

Vandewalle ziet Club Brugge als favoriet, maar sluit Union en Anderlecht niet uit

6 mei - 07:15 Laatste update: 08:38
40

Club Brugge deed afgelopen weekend uitstekende zaken in de Champions' Play-Offs. De ploeg van Nicky Hayen won van Royal Antwerp FC (1-2) en zag concurrenten Union SG en RSC Anderlecht gelijkspelen. Ludo Vandewalle evalueerde de titelkansen na deze uitslagen.

Het wordt steeds duidelijker welk team de meeste kansen heeft. 'Club Brugge is favoriet maar Anderlecht en Union blijven zeker kandidaat', schreef Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Het team van trainer Hayen zit in een flow. 'Club Brugge is kandidaat nummer één omdat het op drie speeldagen van het einde op nummer één staat. Ook omdat het nog twee thuiswedstrijden heeft, tegen Union en Cercle Brugge. Club Brugge zit bovendien in een flow die alleen Standard in 2010-11, dat is dertien jaar geleden, nog maar heeft bereikt', pende de analist.

Toch ontbreekt het nog aan prachtig voetbal volgens de analist. 'Het is tot hiertoe bijzonder efficiënt wat het team van Nicky Hayen brengt. Maar het flitst niet', aldus Vandewalle.

Club Brugge is ook actief in de Conference League en speelt op woensdagavond de returnmatch tegen Fiorentina.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.