Strijdend Genk doet zijn job, Club Brugge gaat alweer onderuit op verplaatsing

Strijdend Genk doet zijn job, Club Brugge gaat alweer onderuit op verplaatsing

04-03-2017 21:51

KRC Genk mag blijven dromen van Play-Off 1. In eigen huis was het te sterk voor landskampioen Club Brugge. Het won met 2-1 van de Bruggelingen, maar moet nog serieus aan de bak als het Play-Off 1 wil halen.

KRC Genk begon met één intentie aan de wedstrijd. Club Brugge meteen bij de keel grijpen. Daar slaagde de thuisploeg ook in. De landskampioen kwam er helemaal niet aan te pas en bezweek onder de druk.

Genk werd na vijf minuten voetballen ook beloond voor de aanpak. Via scheidsrechter Sébastien Delferière en Mbwana Samatta kwam het op een 1-0 voorsprong. Club Brugge kwam wat meer in de wedstrijd, maar scoren deed het niet.

Sterker nog, het was Genk dat opnieuw kon scoren via opnieuw Samatta. De wedstrijd leek gespeeld, maar daar ging José Izquierdo niet mee akkoord. Met zijn typische actie naar binnen verschalkte hij de Genkse defensie en Mathew Ryan: 2-1 ruststand.

Op en neer
Na de pauze ging het spel weer op en neer, met kansen voor beide clubs. Michel Preud'homme greep in met de inbreng van Wesley en Abdoulay Diaby. Club Brugge kreeg meer greep op de partij, maar grote kansen kwamen er enkel nog voor een counterend Genk. José Naranjo vergat echter te scoren.

Genk kon dan wel winnen, maar blijft steken op de achtste plek in de stand. De Limburgers moeten dus hopen dat het op de laatste speeldag dat plekje in Play-Off 1 kan pakken.