'Ik heb nooit een eerlijke kans gekregen, het staat vast dat ik vertrek'

'Ik heb nooit een eerlijke kans gekregen, het staat vast dat ik vertrek'

06-05-2016 15:52

Nassim Ben Khalifa zal zijn uitleenbeurt naar KV Mechelen zo snel mogelijk willen vergeten. De Zwitser kwam in de wintertransferperiode aan bij de club, maar kon nooit echt doorbreken. Hij zal aan het einde van het seizoen dan ook vertrekken.

De middenvelder wordt geleend van Eskisehirspor. Er staat ook een aankoopoptie in het contract. Volgens Gazet van Antwerpen heeft Malinwa die optie nog niet gelicht. "Toch staat het vast dat ik vertrek", zegt Ben Khalifa. "Ik heb het naar mijn zin in Antwerpen en kom goed overeen met mijn ploegmaats, maar op sportief vlak was mijn komst een grote teleurstelling." 

"Nooit heb ik een eerlijke kans gekregen. Zelfs toen we zeker waren van Play-Off 2, moest ik het stellen met invalbeurten van een paar minuten. Ook in Play-Off 2 heb ik nooit in de basis gestaan... Ik ben geen Ronaldo, ik ben geen Lionel Messi, maar ik speelde wel Europa League en ook voor de nationale ploeg. Zó slecht kan ik toch niet zijn."

Algemeen directeur Marc Faes laat zich ook uit over Ben Khalifa. "Ik spreek tegen dat wij hem bewust in het ongewisse lieten. Deze week luisterde ik nog naar zijn grieven. Ik zei hem dat er simpelweg nog geen beslissing genomen is. Als hij nu zelf aangeeft dat hij vertrekt, dan is dat zo. Hij heeft inderdaad niet veel kansen gekregen. Maar de trainer stelt de ploeg op."